over Confidas

Confidas werd opgericht in 1982 door Paul Seiloglou en specialiseerde zich van bij de start in het maken van ambachtelijke pâtes de fruits. Komende uit een familie van chocolafabrikanten kende hij de confiseriewereld goed. De vraag naar de fruit delicatessen nam toe waardoor het bedrijf in 1993 naar een nieuwbouw in Drongen verhuisde. Ginds werd een gespecialiseerd machinepark uitgebouwd voor de productie van pâtes de fruits. Het bedrijf verwierf naam en faam in binnen- en buitenland.

SHOOT CONFIDAS

Over de jaren heen nam het aantal variëteiten toe. Het classics assortiment met kleine vruchten en carrés breidde uit met seizoensgebonden producten zoals paaseitjes en hartjes. Toch bleef Confidas altijd trouw aan de receptuur van echte pâtes de fruits door een minimum fruitgehalte van 50%, 60% tot zelfs 70% te garanderen en geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toe te voegen.

In 2017 werd Confidas overgenomen door Luc Aelterman. Samen met zijn team is Luc dagelijks bezig om het Belgische bedrijf verder te profileren als specialist op het gebied van pâtes de fruits. Met zijn jarenlange R&D ervaring in de voeding heeft hij aandacht voor de nieuwste trends op vlak van confiserie. In combinatie met bijzondere verzoeken van klanten komen er zo jaarlijks verschillende innovaties tot stand. Gaande van pâtes de fruits met twee smaken tot fruit energierepen voor duursporters.

Deze innovaties bevorderen de verdere groei van Confidas wereldwijd. Vandaag haalt het bedrijf 80% van zijn omzet uit export. Hierbij blijven respect voor deze ambachtelijk confiserie, een sterke focus op kwaliteit en innovatie en een doorgedreven klantenservice de kernwaarden van Confidas.

Middel 3

Vegan

Middel 2

Geen artificiële kleur- en smaakstoffen

Middel 1

Geen bewaarmiddelen

Kwaliteitscertificaten

Dat Confidas ontzettend veel belang hecht aan kwaliteit wordt duidelijk in de verworven kwaliteitscertificaten. Zo behaalde het bedrijf in 2012 een FSSC 2200 certificaat. Hiervoor was Confidas al ISO 9002 gecertifieerd. In 2018 schakelde Confidas op vraag van zijn klanten over naar een BRC certificaat.

Confidas

Booiebos 29
9031 Drongen
België

T +32 9 282 01 01
info@confidas.com

Over Confidas

Confidas produceert authentieke pâtes de fruits. We blijven daarbij trouw aan de originele receptuur door een minimum fruitgehalte van 50% te garanderen en enkel natuurlijke kleur- en smaakstoffen te gebruiken.

>> Bezoek onze website voor professionelen

Social

Over Confidas

Confidas produceert authentieke pâtes de fruits. We blijven daarbij trouw aan de originele receptuur door een minimum fruitgehalte van 50% te garanderen en enkel natuurlijke kleur- en smaakstoffen te gebruiken.

>> Bezoek onze website voor professionelen

Social

Scroll naar boven